Ще сливат ли училища в Самоков?

От дни в Самоков се коментира намерението да се изготви предложение за сливане на училища. Предложението ще мине по  надлежния ред – първо ще се даде в Общински съвет, след това в Регионалния инспекторат, накрая трябва да го парафира новият образователен министър.

“Докато минат всички процедури, при всички случаи ще има нов министър. Дори да мине през Общински съвет, не е известно какво ще решат в Регионалния инспекторат, а и самият министър” – коментира се в Самоков.

Нови законови промени не позволявали да съществува както досега ОУ “Неофит Рилски”. Имало дума да го слеят с НУ “Петър Берон”. Една от причините за сливането е, че в “Неофит Рилски” няма първи клас.

Според друг слух сливане се готвело и за ОУ “Христо Максимов”. Най-смелите твърдения са за сливане с ПГ “Константин Фотинов”, но тази информация не е потвърдена официално.

“Браво на Лили Минкова, която си извоюва право да открие първи клас миналата година. А срещна много трудности” – коментират самоковци.

Все още няма потвърдена информация за сливането на школата. Какви ще бъдат промените в образователната система в Самоков, ще стане ясно през месец февруари.