Ще се извозят ли до сметището боклуците след наводнението?

Множество самоковци задават въпроси, свързани с почистването на града след наводнението.

„Десети ден покъщнината на самоковци е на купчини около река Боклуджа. Мостът срещу панорамния път за Ридо се държи на косъм. Общината предприема ли действия около наводнението?“ – пита Василка Николова от Самоков в сигнал до сайта „Самоков инфо“

 

„Около река Боклуджа е изхвърлена покъщнина от хората, живеещи около нея. На много от къщите под Ридо бяха наводнени стаите миналия понеделник. Вероятно негодните вече вещи са били много и хората не са имали възможност да си ги закарат на сметището. Не е ли редно Общината да ги извози, все пак става дума за бедствие?“ – питат в сигнала самоковци.

„Вече една седмица няма кой да мине и да събере боклуците.Ще ви помолим за бърза реакция. В тази жега се носи ужасна смрад, ще тръгнат зарази и едва ли на някой му е приятна тази гледка“ – пише във фейсбук до Общината Йоана Добруджанска.

„Не е ли срамота? Дни наред няма кой да мине да събере боклуците. Минаха веднъж и събраха само едрите неща, а останалото се трупа. Дават го отново да вали, пак ще се разнесе всичко. Ами жегата? Ще плъзнат зарази! Молим да се реагира по-скоро, защото има още доста за изхвърляне, а място няма“ – пише друга самоковка.

„Мостът срещу панорамния път на Ридо се държи на косъм. Не е ли необходимо да се поставят предупредителни табели и да се ограничи достъпът през него? Дали не е опасен за преминаващите по-тежки превозни средства?“ – тревожат се Албена Манолова и Антон Георгиев.

20170711_182033