Ще има ли обвинение от прокуратурата по случая с алоизмамника, отмъкнал 6 бона от 83-годишен самоковец?

Преди дни полицията в Самоков  приключи разследването за алоизмамника, отмъкнал 6 бона от 83- годишния  самоковец Петър. Установено е, че е имало куриер, от така наречените „мулета“, който е заловен на автогара юг в столицата, готвейки  се да се качи на рейса за Русе, за да предаде на поръчителите на измамата сумата.

Алоизмамниците уговорили възрастния да остави  парите на оградата на къщата си. Инструкциите се дали по стационарния телефон. Излъгали го, че парите са необходими за пострадал от катастрофа негов близък. Парите взело мулето, което също е от Самоков, на 26 године, е безработен. Откликнал на обява за работа да предаде чанта с пари до Русе.  Измамниците работили по телефона с румънски карти. За 24 часа е задържан куриера от Самоков, като е върнал сумата минус пари, похарчени за таксита от Самоков- София.

Очаква се от страна на прокуратурата на извършителя да бъде повдигнато обвинение. Всички материали са докладвани от страна на Криминална полиция в Самоков, извършени са разпознавания, има и самопризнание. В същия ден е имало активност на алоизмамници в цяла България.