Шофьор почина зад волана

73-годишен самоковец,  Христофор Здравков, почина вчера зад волана,  вследствие на получена сърдечна недостатъчност по време на движение с управлявания от него “ Рено“Клио“.

Вчера към 11 ч. е подаден сигнал на тел. 122  за лека катастрофа на светофара, малко след пресечната точка  на  кръстовище между булевард „Искър“ и улица“Македония“ в Самоков. Веднага на място са пристигнали служителите при Районно управление –Самоков заедно с криминалисти.  Районът веднага беше отцепен.  Според  запознати  било установено, че 73-годишен водач на МПС , Христофор Здравков, който управлявал  автомобил „Рено Клио“  не спрял на знак „Стоп“  на кръстовището и на „червено“ и е навлязъл в насрещното движение след кръстовището, вследствие на което е  предизвикал леко ПТП  с друг автомобил в насрещното платно с „Фолксваген поло“.

Установено било, че водачът Христофор Здравков е починал на място.  Според запознати с фаталния инцидент медицинският екип, дошъл на местопроизшествието, установил, че водачът на „Рено клио“ е починал на място от сърдечна недостатъчност. Назначена е  съдебно-медицинска експертиза.