Шефът на полицията в Самоков, Янко Рогачев, отчете само 138 акта за нарушаване на обществения ред

Отчет за свършеното през миналата година даде временният шеф на полицията в Самоков Янко Рогачев. Това стана днес по време на сесията на съветниците. Той припомни, че РПУ-Самоков обслужва голяма територия, в която освен градът и селата, попадат курортните и вилни зони. Пътната мрежа, която се обслужва е 307 км.

Според даните в доклада му през 2021г. са подадени 581 заявления за извършени престъпления, от тях 393 са криминални, разкрити са 188.

Имало е 42 бързи производства за шофирали с алкохол и приели дрога, преди да седнат зад волана. Регистрирани са 203 катастрофи, в тях двама души са починали, 21 са били ранени.

Предвижда се поставяне на 2 нови светофара.

На Рогачев бяха задедни въпроси, свързани с осигуряване проходимост в централна градска част. Съветникът Ал. Методиев предложи още две отсечки на 2 от улиците в ЦГЧ да бъдат направени еднопосочни – „Житна чаршия“ и „Веляминов“.

Препоръчано бе да се контролира по осезаемо спазването на Наребда 1 за обществения ред. В отговор Рогачев повтори, че са съставени актове за нарушаване на нощната тишина и на заведения, които не спазват работното си време. Общият брой на актовете по Наредба 1 през минатала година е бил 138. „Малко са“ – констатираха съветници.