Шефът на полицията, Васил Попов, маха колите от катастрофи от центъра

За грозната визия алармира преди година общинският съветник Светлана Атанасова по време на сесия на Общински съвет

 

До дни колите от катастрофи, които от 30 години се събират пред самоковската полиция, ще бъдат преместени. Оказа, че инициативата е на началника на РУ на полицията Васил Попов. Докладните му са минали през много институции, разрешениието на преместването е подписано преди дни от самия министър на вътрешните работи.

Превозните средства ще бъдат тарнспортирани до двора на някогашната „Топлофикация“ в Самоков. Както е известно, при катастрофи и определени обстоятелства20180723_142438, те се задържат като веществено доказателство от прокуратурата. Има и случаи, в които собствениците им не са ги потърсили. Коли със зловещ вид години наред се трупаха в самия център на града.

„Искам Самоков и центърът му да имат хубава визия и се заех с това начинание. Наистина отне време, но има процедура и трябваше да ги спазим. Всичко вече е според правилата на българското законодателство.

Припомняме, че през месец септември миналата година, по време на отчета на Васил Попов пред Общински съвет, съветникът Светлана Атанасова зяви, че е необходимо да се махнат колите от катастрофи от центъра на Самоков и апелира да се направи паркинг за тях.

„Всички колеги чухме добрите резултати, които отчетохте. Имам един въпрос, който е към Общината и към Вас. През центъра на Самоков минава голям поток от туристи, които посещават Музея и централната градска част. Също и граждани, деца и т.н. минават покрай колите от катастрофи, оставени пред полицията. Доста смущаваща е гледката пред Полицейското управлението заради колите, които виждаме там, оставени вследствие на пътни произшествия. Може би е редно да се намери друг паркинг и може би не им е мястото точно на центъра на града в това състояние. Предстои саниране на сградата и предполагам визията на полицията ще е съвсем различна. Може ли да се помисли и за преместване на пострадалите от катастрофи коли, да не се оставят пред полицията?“ – постави въпросът съветникът Светлана Атанасова по време на септемврийската сесия през 2017г.

Тогава началникът на полицията се ангажира да обсъди поставените му въпроси с ръководството на Областна дирекция на полицията за възможността да бъдат изместени по надлежния ред.

Сега, това е поредна акция на началника на полицията в Самоков, която получава адмирациите на местните.

Мястото, където ще се паркират колите от катастрофи е определено чрез докладна на кмета Вл. Георгиев, която бе гласувана от Общински съвет на една от сесиите преди два месеца.

„Самоковската полиция е имала какви ли не началници, включително и такива, които излагаха имиджа на МВР. Васил Попов е полицай от друго, по-високо ниво. Върши си работата“ – коменитраха самоковци, докато гледаха как строшените и зловещи коли се товарят на автовоз и заминават за новия си паркинг.

Десислава Стоянова