Шефът на пожарната, инж. Любомир Рогачев, се пенсионира с над 40г. стаж

„Беше отличникът на пожарните в областта. Имаше множество награди“ – коментират колегите му

Преди дни в пенсия излезе пожарникар №1 на Самоков, инж. Любомир Рогачев след 40 години трудов стаж в сферата.

Любомир Рогачев е завършил Висшата школа в Симеоново, след което е бил по разпределение в Пирдоп. Там е изкарал две години. Над 40 години работи в самоковската служба за пожарна безопасност и защита на населението и бе безупречен в работата си и отношенията с хората. Участва в множество спартакиади, провеждани между пожарникарите в България. Носител е на много отличия и награди. През годините, въпреки трудностите, успя да запази екипите си и РС ПБЗН – Самоков по време на управлението му бе сред водещите в Софийска област по постигнати резултати в битката с огъня.

От няколко дни на поста временно изпълнява длъжността инспектор Славчо Иванов, който е от Благоевград, но работи в Самоков от близо година. Според запознати предстои провеждане на конкурс.

„Първият етап е преместване по ниво, после ще се проведе конкурс. Говори се, че ще пратят за шеф човек от пожарната в20170620_153209 Боровец или от Елин Пелин“ – коментират запознати.

Инж. Любомир Рогачев бе изключително диалогичен с всички, дошли при него в пожарната. Вчера на репортер на „Самоков инфо“ бе отказана информация за рокадата от Радослава Василева, служител в пожарната. Въпреки че тя не отговаря за връзките с медиите, си позволи да говори вместо шефа й, при това в негово присъствие, като забраняваше да оповестява за пенсионирането на Рогачев и за новия началник.