Човек не се ражда лош, злото се възпитава

Каза на представянето на книгата си “Кланица” самоковският писател Владимир Кабрански

Снощи в Библиотека бе представена третата книга на Владимир Кабрански. За творчеството на автора говори Зинаида Хаджимотова. Новата книга на Владимир Кабрански се нарича “Кланица”. На кланица е оприличен светът заради равнодушието и липсата на емпатия. Авторът сподели, че книгата му не е фантастична, а по-скоро плод на творческото му въображение и обобщение на случки, чувства и преживявания.

“Ако някой преди три години ми беше казал, че ще имам три книги на хартия, щях да се смея много, но ето, че се случи. Романът е по-скоро експеримент, който направих преди около две години, но се получи нещо интересно.Предишните ми две книги бяха с разкази и приказки. „Какво е искал да каже авторът?“.

Този въпрос винаги ме е карал да се усмихвам. Усмихвам се, защото четящите разсъждения по темата и пишещите ги, пропускат един друг по-важен въпрос. Ако авторът е можел да каже това, което иска в една или две страници, за какво му е било да пише сто, двеста или хиляда?Това е фантастична история, започнала далеч в миналото и продължаваща до днес. Под светлината на странна Синя луна, три деца, Свещеник, умиращ старец, Президент и заместникът му, престарял китайски предприемач, и куп други герои участват в една Кланица, която никога няма да забравят. Участват още глутници вълци, стада от огромни безмозъчни животни и извънземни, чийто дар се е превърнал в бедствие.

Другото ще научите сами, ако прочетете докрай книгата. Мисля, че независимо дали я харесате или не, ще стигнете до края ѝ. Така ми казаха приятелите, които четоха суровия текст. Благодаря на всички тях за съветите и забележките!

Време е книгата да тръгне към читателите си, а аз да продължа напред” – споделя Владимир Кабрански.