Читателите питат: верни ли са слуховете, които се носят из София област, че се готви назначение за бившия зам.-областен от Горни окол

В редакцията на сайта „Самоков инфо“ се получи читателско запитване – вярно ли е, че бившият заместник-областен от Горни окол Николай Николов, ще бъде върнат на пост в областта. Според друг, доста по-абсурден слух, бившият комисар щял да стане част от силовото ведомство.

Николай Николов беше кандидат за народен представител за 44-тото НС от ГЕРБ за 26 МИР. След изборната надпревара стана ясно, че Николов не е събрал необходимите гласове.

През 2013г. Николов с прякор “Щангата“ излезе в пенсия, след като беше шеф на ОД на МВР София област. По-късно, в края на 2014г., със заповед на министър-председателя на България бе назначен за зам.-областен управител на Софийска област.

Самоковци споделяха, че успехите на Николов се дължат и на уважението към него от страна на шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Хората свързваха Цветанов и Николов от времето на студентството им.

За да бъдем коректни, се свързахме с Н. Николов и го попитахме за бъдещите му планове. „Не мога да се върна в полицията, защото съм пенсиониран бивш служител. Законът за МВР не го позволява“ – заяви Николов.

С искрен смях посрещна въпроса ни дали ще става заместник-министър. „Браво, вие вярвате ли на тези слухове!? Аз ви благодаря. За администрацията на Софийска област – не знам, там става дума за политическо решение и ако ми предложат, ще се върна“ – допълни Николов.

На въпроса ни от студентството ли се познават с Цветан Цветанов, Николов отрече и допълни, че Цветанов е по-малък от него. „Когато той е влязъл във ВИФ, аз вече съм бил завършил. Не се познавам от ВИФ с г-н Цветанов, това са слухове“ – допълни Николов.

В края на разговора ни покани на интервю във вилата му в Горни окол и сподели, че вилата била стара, строена през 50-та година от дядо му, но била отворена за приятелите му.