Четници и опълченци от НУ „Станислав Доспевски“ се сътезаваха за Трети март

Днес НУ „Станислав Доспевски“ проведе спортен празник. Той бе посветен на Трети март. Децата се събраха във физкултурния салон на Спортното училище „Никола Велчев“. Сред публиката имаше много родители и приятели на малчуганите. Те бяха разделени в четири отбора – „Лъвове“ – 4-ти „а“ с класен ръководител София Николова и възпитател Галина Механджийска, „Опълченци“ 4-ти „б“ с класен Светла Иванова и възпитател Миглена Георгиева, „Четници“ – 4-ти „в“с класен Христинка Иванова и възпитател Нели Стоянова, „Патриоти“ – 4-ти „г“ с класен Виолетка Никова и възпитател Нели Каназирова.
Начало бе дадено с тържествено внасяне на българския трибагреник и знамето на училището. След химна на България директорът Камелия Асенова поздрави учениците, учителите и гостите на спортния празник. Голямата изненада направиха класните ръководителки, които откриха надпреварите с щафетни игри. Състезанията бяха журирани от треньорите Магаев, Данаилов, от треньора по ски биатлон Марияна Вучова и помощници – състезателите по борба. Настроението на публика и участници вдигнаха мажоретките от 4-ти „Б“,подготвени от Св. Иванова и Миглена Георгиева. Класните ръководители и колежките им бяха подготвили с възпитаниците си вълнуващ рецитал, посветен на героите от Априлското въстание.
Освен спортни игри имаше и викторина с тематични въпроси.
„Благодарим на децата, много се постараха и се представиха отлично, както и учителките им. Благодарим на родителите и публиката, които уважиха празника ни, благодарим за предоставената ни зала, за предоставената ни възможност да се почувстваме като големите спортисти и звезди от спортните подиуми. Надявам се, че сред децата, които днес са тук, са бъдещите олимпийци“ – сподели директорът Камелия Асенова. “Трети март е най-българският празник. Него всеки българин го носи в сърцето си” – бяха част от думите й при откриване на тържеството.
„Оттук ще тръгнат големите спортисти, които ще развеят българския трибагреник“ – сподели Виолетка Никова.
„Много добра идея е да се празнува така Трети март. Българсксите деца трябва повече да спортуват, за да не стоят пред компютрите и на телефоните“ – каза Мария Георгиева, баба на едно от децата в празика. „Колкото повече спрот, толкова по-добре“ – добави приятелката й Автономка Попова.
Победители станаха „Лъвовете“, второ място спечели класът на Христинка Иванова. Трети станаха „Опълченците“, четвърти – “Патриотите“.
Наградите – „Шах“, „Дама“, федербал, топки и други, бяха осигурени от училището.
След надпреварите спортисти, учители и публика изпяха „Моя страна, моя България“.
„Въвеждаме празника от тази година,но има интерес и ще го направим традиционен“- сподели Катя Янакиева – педагогическисъветник в училището и комендант на празника.