Църквата в село Гуцал получи дарения

Дни преди светлия християнски празник Кръстовден, църквата „Възнесение Господне“ в село Гуцал получи няколко дарения – съобщиха от кметството на Гуцал.
Първото включва материали, които са необходими за инсталацията, която е стара и има нужда от подмяна.
„Един човек, който и преди е показал, че има голямо и добро сърце дари на храма 2 /два/ броя табло за захранване, 12 броя единични ключа, 5 броя единични контакта, 17 конзоли, 255 метра кабел и 9 броя автоматични прекъсвачи.
Една жена, която досега не е идвала в село Гуцал направи дарение от 200,00 лева, които да бъдат изразходвани за нуждите на църквата.
Друг дарител подари на храма 1 лъжица и 1 телена бъркалка, които да бъдат използвани в приготвянето на курбаните, 2 ледпрожектори за дворното пространство, както и 20,00 лева.
И накрая, но не на последно място по-значение и важност, друг дарител даде 150 броя луковици, които ще бъдат посадени в двора и напролет той ще бъде още по-цветен и красив.
Изказваме благодарност на всеки един дарител, който отдели от своите възможности и оказва подкрепа на църквата „Възнесение Господне“ в село Гуцал.
Не е важна стойността и размера на дареното, както и имено на този, който го прави, а това, че всеки един от тях живее с мисълта и желанието да помогне на храма в селото.
И нека всеки един от тях знае, че няма невъзнаградено добро и рано или късно Господ се отблагодарява“ – сподели кметът на село Гуцал Ангел Христов.
8
На 14.09.2020 г., на светлия християнски празник Кръстовден, семейство Анка и Стоян Йорданови дариха сумата от 365,00 лева на църквата „Възнесение Господне“ в село Гуцал.
По-волята на дарителите сумата ще бъде изразходвана за ремонт на покрива.
„Изказваме благодарност за доброто дело и нека знаят, че всеки, който дава, ще му се даде“ – допълн още кметът на Гуцал Ангел Христов.