Църквата в село Гуцал вече ще работи

Дъбги години църквата в село Гуцал тънеше в трънаци и треви. Новият кмет на селото Ангел Христов организира с местни хора възкресението й. Преди ден от кметството съобщиха следното:

„Уважаеми жители, гости, приятели и съмишленици на село Гуцал,

имаме удоволствието да Ви съобщим, че вече всяка неделя от 8:30 часа до 11:00 часа църквата „Възнесение Господне“ в село Гуцал ще бъде отворена.

Също така през седмицата, когато има голям църковен празник, храмът ще бъде отворен.

Когато в късния следобед чуете камбаната да бие празнично, това означава, че на следващия ден тя ще бъде отворена и всеки, който има желание може да отиде да запали свещичка за здраве.

Новото църковно настоятелство и проверителна комисия активно ще помагат на баба Велка, която се грижи за биенето на камбаната и храма да бъде отворен.

Църквата е построена преди десетилетия от хората и е за хората. Затова ще се положат необходимите грижи и усилия да бъде отворена, като се надяваме, че всеки един ще я посещава по-често, а не само когато има курбан.

В бъдеще време ще Ви информираме за всяка една промяна, която касае визията на църквата, както и всяко едно решение на новото църковно настоятелство и проверителна комисия, което е свързано с църквата и параклисите на село Гуцал, а също и с подробен отчет за всички приходи и разходи“.

Това поредната инициатива на кмета на Гуцал Ангел Христов за съживяване на селото. Предстои и провеждане на Коледен базар.