ЦИК разреши да бъдат привлечени за обвинями кандидат – общинари от БСП

ЦИК взе решение и разреши да бъдат превлечени като обвинями няколко кандидат – съветници от различни партии, сред които БСП и „Движение 21“  и др.

В ЦИК е пстъпило мотивирано искане от Главния прокурор за разрешение за привличане и задържане като обвиняем по досъдебно производство на Георги Георгиев, регистриран като кандидат за общински съветник в община Несебър, от листата на коалиция „БСП за България“ в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. с Решение № 96 от 24.09.2019 г. на ОИК – Несебър.

Има разрешение за привличане и задържане като обвиняем по досъдебно производство и на Николай Димитров, независим кандидат за кмет на община Несебър в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

Има РАЗРЕШЕНИЕ от ЦИК за привличане и задържане като обвиняем по досъдебно производство по описа на Следствения отдел  при Специализирана прокуратура и за Петър Хрусафов Тодоров, регистриран като кандидат за общински съветник в община Несебър, от листата на коалиция „БСП за България“ в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

Дадено е разрешение за привличане и задържане като обвиняем по досъдебно производство по описа на Следствения отдел  при Специализирана прокуратура на лицето Константин Лефтеров, регистриран като кандидат за общински съветник на община Несебър, от листата на партия „Движение 21“

Има разрешение и за привличане и задържане като обвиняем по досъдебно производство на Атанас Георгиев Япаджиев, регистриран като кандидат за кмет на кметство – гр. Свети Влас, община Несебър, от листата на партия „Движение 21“ в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

Предстои да бъдат проведени процедури за установяване на виновността им или тяхната невинност. Както е извастно, председател на партия „Движение 21“ е Татяна Дончева, която беше прокурор, а после и депутат от БСП и Коалиция за България в три НС, от 38-то до 40.

През април 2011г. Татяна Дончева представи Движение 21, което преди това бе организация на младите в в БСП и стана председател на партията.