ЦИК оповести номерата на партиите за изборите

С решение № 195-НС  от 9 юни 2021 г. ЦИК оповести определената чрез жребий поредност на номерата в бюлетината на партиите и коалициите, регистрирани за изборите за народни представители на 11 юли 2021.г.

 

1 Движение ЗАЕДНО за промяна (ПП БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ – ЕВРОЛЕВИЦА, ПП ЕВРОПЕЙСКА СИГУРНОСТ И ИНТЕГРАЦИЯ, ПП РОДОЛЮБИЕ 2000)
2 ПП СВОБОДА
3 Български национален съюз – НД
4 БСП ЗА БЪЛГАРИЯ
5 ГЕРБ-СДС
6 ПП АТАКА
7 Движение за права и свободи – ДПС
8 ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!
9 ПП МИР
10 БТР – БЪЛГАРИЯ НА ТРУДА И РАЗУМА
11 ВЪЗРАЖДАНЕ
12 ПП ПОДЕМ
13 БРИГАДА
14 ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ
15 ГРАЖДАНСКА ПЛАТФОРМА БЪЛГАРСКО ЛЯТО
16 БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ
17 ЛЯВ СЪЮЗ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА
18 ПП Партия на ЗЕЛЕНИТЕ
19 НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ НА ДЕСНИЦАТА (КОД, БЗНС, БДФ, СЕК)
20 ПП ГЛАС НАРОДЕН
21 ПП РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ
22 ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД
23 ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение)

Определеният пореден номер е еднакъв за цялата страна и за гласуването извън страната и се отпечатва върху бюлетините и протоколите на СИК и РИК в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г. В бюлетините и в протоколите на СИК и РИК наименованията на партиите и коалициите се изписват без кавички.

Когато партия или коалиция не е регистрирала кандидатска листа в съответния изборен район, в бюлетината не се изписва нейният номер и за нея не се оставя празен ред. Когато партията или коалицията не е регистрирала кандидатска листа в нито един изборен район или когато регистрацията е обявена за недействителна или е заличена, в бюлетината за гласуване извън страната не се определя номер или определеният номер по жребий не се изписва и не се оставя празен ред за съответната партия или коалиция.

Номерата на независимите кандидати следват номерата в бюлетината на партиите и коалициите съгласно поредността на регистрацията на независимия кандидат от районната избирателна комисия.