Хванаха двама с наркотици

Двама са задържани за притежание на наркотици при полицейска операция на територията на Самоков.

Около 14.30 часа на 4 януари, служители на група „Криминална полиция“ в РУ- Самоков предприели проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с водач 26- годишен мъж от с. Драгушиново, с който е пътувал 32- годишен самоковец. При проверката криминалистите намерили у шофьора метална кутийка с шест топчета бяло прахообразно вещество с общо тегло около 3 грама, реагиращо положително на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

Кримишофиране 

Криминално проявен мъж, шофирал без книжка, е задържан в РУ- Самоков – съобщиха от пресцентъра на МВР Софийска област. Около 14.30 часа вчера, на ул. „Търговска“ спрели за проверка лек автомобил, управляван от местен жител. Униформените констатирали, че 30- годишният криминално проявен и осъждан мъж управлява без свидетелство в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние, с влязло в сила наказателно постановление. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.

Системен нарушител зад волана от Самоков е привлечен като обвиняем. Бързото производство срещу 26- годишен мъж било образувано за това, че на 26 декември м.г. по ул. „Отец Паисий“ в Самоков е управлявал лек автомобил „Фолксваген Пасат“ без свидетелство в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за предаването му на съд.