Фронтменът на легендарните Deep Purple и Rainbow ще открие Врачанския есенен панаир

В изложението участие ще вземат над 100 търговци и занаятчии
Традиционният есенен панаир във Враца ще бъде открит с концерт на легендарния глас на Deep Purple и Rainbow – Джо Търнър. Музикалният спектакъл на фронтмена и рок-група „Ахат“ ще се проведе на 14 септември от 20:00 часа на панаирната сцена пред стадион „Христо Ботев.
В 133-то издание на панаира се включват над 100 търговци, занаятчии и фермери от цялата страна. Сред новите предложения са производители на био телешко месо и конски деликатеси.
На изложението ще бъде обособена занаятчийска зона, в която участие ще вземат майстори от Враца и от Дунавската задруга. Посетителите на есенния панаир ще имат възможността да си закупят дървени съдове, рисувана коприна, бъчви и буренца, както и носии с фолклорни мотиви.
Специално участие във форума ще вземат и представители на руски гастроном, както и търговци на екзотичен тайландски сладолед.
За най-малките жители на Враца са предвидени много атракциони и забавления.
За първия учебен ден програмата на традиционния панаир предвижда концерт на талантливата изпълнителка и текстописец – Белослава. Началото е от 19:30 часа, на сцената пред стадиона.
Културната програма продължава с уникален концерт на „Виво Монтана“, който ще се проведе на 16 септември, отново от 19:30 часа.
На 17 септември участие в панаирната програма ще вземе поп-рок групата „Мери Бойс Бенд“.
133-то издание на Врачанския есенен панаир ще бъде закрито с концерт на „българския Франк Синатра“ – Васил Петров и талантливите музиканти от Симфониета Враца. Музикалният спектакъл ще се състои на 18 септември, от 19:30 часа.
От Община Враца съобщават още, че
с цел спазването на противоепидемичните мерки:
Ще бъдат осигурени диспенсъри за дезинфекция;
Еднопосочно движение;
Спазване на необходимата дистанция на бирариите и местата за хранене;
Извършване на регулярни проверки за спазването на противоепидемичните мерки както от страна на търговците, така и на посетителите на панаира
Пресцентър на Община Враца
/сн.илюстративна/