Франция обяви извънредно положение, въвеждат вечерен час в Париж Макрон потвърди, че всички ресторанти и театри ще бъдат затворени от 21:00 ч.

Франция обяви извънредно положените, а властите налагат вечерен час от 17 октомври в столичния район и някои други градове с високо разпространение на коронавируса. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в интервю за френски телевизионни канали, цитиран от TACC и „Фокус“.

Решихме да въведем вечерен час в столичния район и редица други големи градове„, каза Макрон. Той поясни, че полицейския час ще бъде от 21:00 до 06:00 местно време от тази събота. Според президента това решение ще бъде валидно поне четири седмици.

Макрон потвърди, че всички ресторанти и театри ще бъдат затворени от 21:00 часа съобразно разпореждането. на Агенцията за обществено здраве, повече от 756 хиляди души са заразени с коронавирус от началото на епидемията във Франция. Около 33 хиляди души са починали от усложнения, причинени от инфекцията. По-рано във Франция беше въведено задължително носене на маска във всички обществени пространства. Нарушителите се глобяват със 135 евро.