Финансова подкрепа за самоковци в беда

1506454-3-surgery

Има предложение за отпускане на средства от общинския бюджет в помощ на двама самоковци с тежки здравословни проблеми. Сумите ще бъдат гласувани утре на сесията на съветниците. Предложено е отпускане на еднократна финансова помощ, на основание „Правилника за реда на предоставяне на еднократни безвъзмездни финансови помощи в полза на физически лица от бюджета на Община Самоков” за Божидар Етрополски – 3 500лв., от които 1500 лв. от §10-98 Други разходи некласифицирани в другите параграфи и 2 000 лв. от §42-14 Обезщетения и помощи по решение на Общински съвет. Другата сума е в същия размер за Асен Тотев. В Самоков продължава събирането на средства за лечението им. Предстои и благотворителен концерт и изложба в помощ на Асен Тотев.

Благотворителният концерт ще се състои на 20-ти декември в 10:30 часа в читалище – паметник “Отец Паисий” и се организира от ученици от ПГ „К. Фотинов“. 

 

За втори път в Самоков ще се състои благотворителна изложба. По-голямата част от картините ще бъдат нарисувани от деца в самоковски училища, а събраните пари ще бъдат дарени на Асен Тотев, който се нуждае от бъбречна трансплантация.

Събитието ще се проведе в навечерието на най-светлия християнски празник – Коледа.

„Нека отворим сърцата си и зарадваме нуждаещ се с най-нужния му в този момент подарък. Всеки желаещ да дари картина, която да бъде изложена нека побърза, тъй като до събитието не остана много време, а вярваме, че желаещите да си тръгнат от изложбата със закупена картина и доволство от направеното дарение, ще са много.
Очакваме ви в Ритуалната зала в град Самоков! Не забравяйте, че целта ни не е да излагаме върховни творби на изобразителното изкуство, а да дадем изявя на малките художници от града ни и да помогнем на Асен Тотоев. Ще ви посрещнем на 23-ти декември с чаша вино и кетъринг, за да се насладим на малките художници“ – приканват организаторите Бубо Стамболийски и Боряна Димова.

23-ти декември /понеделник/ от 17.30 часа до 20.30ч., Ритуалната зала в Самоков