Фалшиви стоки иззети от магазин в Боровец, 28-годишна самоковка хваната с амфетамин

Фалшиви стоки с логото на защитени търговски марки са иззети от магазин в Боровец
Около 10.30 часа на 13-ти март, в хода на планирана полицейска операция, служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Самоков извършили проверка в магазин в курорта Боровец.

В търговския обект инспектиращите установили дрехи и аксесоари от защитени търговски марки без документи, удостоверяващи произход и съгласие на правопритежателите. Иззети са 121 блузи, 13 тениски, 6 якета и 8 шапки. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 172Б от НК.

**********************************************************************

Криминално проявена жена бе задържана със сериозно количество амфетамин при акция на самоковските полицаи
Минути преди полунощ на 13 март, при провеждането на полицейска операция на обслужваната територия, криминалисти от РУ- Самоков пристъпили към проверка на криминално проявена и осъждана местна жителка.

28- годишната самоковка е задържана за срок до 24 часа, след като у джоба на връхната й дреха били открити четири бучки с бяло прахообразно вещество с общо тегло около 15 грама, реагиращо на амфетамин. По случая е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура.