Уди Алън в „Киномания“

Започна тазгодишното издание на филмовия фестивал „Киномания“, в което участва и новият филм на Уди Алън
 С „Въртележка“ – новия филм Уди Алън ,  класикът в седмото изкуство отново не е изневерил на себе си. В лентата участват Кейт Уинслет, Джъстин Тимбърлейк, Джуно Темпъл, Джим Белуши.

„Въртележка“ ще има своята премиера в САЩ съвсем скоро, но поне засега дата за премиера по кината у нас липсва. Ще го видим обаче в рамките на тазгодишната „Киномания“, която започна от 16 ноевмри и е до 30 ноември.

Действието в лентата на Уди Алън се развива през 50-те години на миналия век, става въпрос за мафиотска драма, която обаче със сигурност ще ни разсмива и с доста черен хумор. За първи път Кейт Уинслет работи с Уди Алън. Въртележка разказва историята на четирима герои, чиито съдби се преплитат сред блъсканицата в увеселителния парк на Кони Айлънд през 50-те. Джини е емоционално уязвима бивша актриса, сега сервитьорка в ресторант за мидени ястия; Хъмпти, недодяланият съпруг на Джини работи на въртележката; Мики е красив млад спасител на плажа, който мечтае да стане драматург; а Каролина е отдавна отчуждената дъщеря на Хъмпти, която в момента се крие от гангстери в жилището на баща си. Поетично заснет от аса Виторио Стораро, Въртележка е завладяваща драматична история за страст, насилие и измяна, ситуирана сред колорита на Кони Айлънд от 50-те години.

 

Фестивалът бе открит от филма „Безкрайната градина“, в който обичаният Никола Анастасов изигра последната си роля.