Тютюн и дървесина са иззети от самоковските полицаи

Около 9.45 вчера, при провеждането на полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол на обслужваната територия, служители на РУ- Самоков инспектирали нерегламентиран търговски обект- магазин за хранителни стоки на ул. „Явор“. Зад работния плот на продавача е намерена полиетиленова чанта с 350 грама ситно нарязан тютюн без български бандерол. Нередовната стока е предадена доброволно от собственичката на обекта. По случая е образувана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Минути след 19 часа служители на РУ- Самоков се отзовали и на подаден сигнал за оказване на съдействие по повод установена от горски инспектори  незаконно добита дървесина в частен имот в с. Мала Църква. В присъствието на собственика е извършена проверка, при която е установено съхранение на 2.5 кубика дърва за огрев от бял бор, немаркирани с контролна горска марка и без документ за произход. От служители на Регионалната дирекция по горите- офис Самоков е съставен акт на собственика на имота, а дървесината е иззета. По случая е образувана преписка.

Нередовни акцизни изделия са иззети и при акция на костинбродските полицаи. Те извършили проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от местен жител, и намерили вътре 440 къса цигари без акцизен бандерол. Тютюневите изделия са иззети, а по случая е образувана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.