Трети мандат за кмета Владимир Георгиев. Доста лейбъристи влизат в местната власт

Най-вероятно в Самоков няма да има балотаж за кмет. Досегашният кмет Владимир Георгиев печели трети мандат. Според предварителни резултати избирателната активност е от 65%, 20 631 гласували.

Георги Хаджийски не успя да стане кмет от раз, защото с един глас го води човекът от партията на Емил Николов от лейбъристите. Според анализатори това е доста странно, защото Крумов е неизвестен в селото. Кандидатите от листата за съветници на лейбъристите печелят всъщност много места в самоковския общински съвет.

Балотаж ще има в село Бели Искър. Там битката е сериозна, защото е между стария кмет бай Круме Георгиев – над 50 години кмет на БСП и младия Благовест Бичаков от местна коалиция ВМРО-СДС.

В Говедарци балотажът е между дъщерята на някогашния председател на БСП – Самоков Божко Божков – Лорита Христова и Светла Ашкова от ГЕРБ.

БСП и ГЕРБ ще се срещнат на балотаж в Радуил – досегашния кмет Любомир Димитров и Христо Иванов /БСП/.

Широки дол ще избира пак другата неделя между Роза Терзийска, издигната от Инициативен комитет и Марияна Ръкльова от лейбъристите на Емил Николов.

Човек на лейбъристите печели и в Райово – досегашния кмет Васов явно се харесва на райовици и те си го избраха отново.

Йорданка Бекярова от БСП спечели в Ковачевци, в Доспей Николай Гешев – ГЕРБ, Продановци – Емилия Драганова ГЕРБ,  БСП остава и в Мала Църква с Ивайло Петров,  Атанас Йорданов спечели в Марица.

Десилава Стоянова