„Театър без граници“ почва в понеделник

d4972069b7fae1363d85285be98c0cf9

Читалищният салон вече се поосвобождава от изборните речи и завесата са вдига за теартарлния фестивал „Театър без гравици“. Това е осмото му издание и започва в понеделник. От години се провежда в края на октомври, сега ще бъде от 21-ви до 26-ти. Във фестивала ще участват 17 състава от различни театри – Ботевград, Гълъбово, Левски, Сопот, Дебелец, Варна, Поморие, Асеновград, Първомай, София, Своге, Нова Загора, Самоков.

Официалното откриване на фестивала ще се състои на 21 октомври /понеделник/ от 18:00 часа в салона на Читалището.

По-рано през деня, от 14:00 часа, ще се представи театралният състав от село Кортен с постановката „Паметник“.

От 16:00 часа артистите от Павликени ще изиграят „Крали Марко в 21 век“.

След официалното откриване на фестивала, извън конкурсната програма, самоковският театрален състав при читалище – паметник „Отец Паисий“ ще представи комедията „Не всеки крадец е мошеник“ от Дарио Фо, под режисурата на Васил Михайлов.

Фестивал е с конкурсен характер, тази година в журито са Любен Чаталов, Славчо Пеев и Богдана Костуркова. Закриването и връчване на наградите на отличените в различните категории ще бъде в деня за размисъл – 26 октомври /събота/ от 18:00 часа.

Всички събития в културния календар на самоковското читалище са посветени на 160-годишния юбилей на културната институция.

Входът е свободен.