Тарикат взе кредит от банка – 40 бона, издирват го

ОДМВР-Бургас търси съдействие за установяване на самоличност
ОДМВР – Бургас издирва информация за самоличността на мъж, представил се с неистинска лична карта в бургаски банков офис и получил кредит в размер на 40 000 лв. на 8 май 2019г.

Два месеца по-късно мъжът, чиито лични данни / три имена, ЕГН, дата на раждане, постоянен адрес/ фигурирали в договора за кредит, получил уведомление от банката, че дължи две вноски за изтеглените пари. На място в банковия клон станало ясно, че представената в началото на месец май лична карта е неистинска /с оригинални данни на мъжа, но с фалшива снимка, кореспондираща с мъжа, изтеглил кредита/.

Своевременно е информиран отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас и служителите са започнали разследване по случая.

Въпреки предприетите полицейски действия по издирването, извършителят все още не е разкрит.

ОДМВР – Бургас призовава хората, които имат информация относно самоличността на мъжа от снимката, публикувана на страницата им да съобщят на тел. 056 856 707, 056 856 343 или 056 856 555 при гарантирана анонимност.

В социалните мрежи не липсват коментари, според които служителите на банката носят съответната отговорност, задава се и въпросът, ако си е плащал вноските, щеше ли да се говори за нарушение на Закона?