Съветници попитаха: Ще се измие ли Самоков?

images

Днешната сесия на Общински съвет бе излъчена онлайн от страницата на Общината, за което местната власт получи похвали от обществеността, понеже доста Общини в България отдавна са въвели тази модерна практика. „По този начин се осигурява прозрачност за голяма част от обществото, което се интересува от решенията и дискусиите. Повечето от Общините в България излъчват на живо по интернет, а и би било по-евтино. Не всеки самоковец има кабелна телевизия, така че това е добро решение“ – коментират в града.

„Препоръчително е да се излъчват онлайн и заседанията на Постоянните комисии“ – споделят самоковци.

Начало на сесията дадоха питания на съветници. Инж. Петър Георгиев зададе въпрос, който е поставян от стотици самоковци, свикнали в миналото градът да се измива поне веднъж или два пъти годишно – около Великден и 24-ти май. От години обаче улиците на Самоков и тези в селата тънат в прах и мръсотия. „Кога ще се измие и дезинфекцира като в другите градове“ – попитаха съветници.

„От 19-ти март започна дезинфекциране в центъра и детските площадки, някои междублокови пространства. От днес се мие около храмовете. Ще се измие поетапно целия град“ – каза в отговор кметът Вл. Георгиев.