Съветниците гласуваха да се дадат 5 000лв. в помощ на Георги Гончев, пострадал на ски писта преди месец

Вчера на сесията си съветниците гласуваха да се отпуснат 5000 лв. помощ за лечението на Георги Гончев. Той е пострадал тежко в Банско, където беше част от екипа, работещ по подготовката на пистите за стартовете от Световната купа по ски през февруари. В Самоков се говори, че Георги Гончев бил ударен по главата от въже на лебедка на рактрак на една от пистите. Вследствие на удара е прекъсната главна артерия, захранващата дясната половина на мозъка с кръв, което води до инсулт. Според близки той лежал в безсъзнание в снега часове наред, по- късно семейството му с частна линейка го транспортира в столична болница.
В момента той се нуждае от рехабилитация, за която са нужни средства. Бащата на пострадалия организира благотворителна изложба, която ще се проведе от утре до 31 март в  в градската художествена галерия “Проф. Васил Захариев” в Самоков.
Георги Гончев е бивш спортист, има автосервиз. Завършва през 90-те години спортното училище в Самоков, специалност ски алпийски дисциплини.
Остава въпросът защо Гончев не бил транспортиран веднага към София със словенския медицински хеликоптер, който е бил на линия заради ски състезанието? Георги Гончев не може да се храни, все още е реанимация, парализиран отляво и е интубиран.