СУ „Отец Паисий“ въведе дистанционно обучение

61063466_1135760219952918_2867786617437814784_n
В СУ „Отец Паисий“ е създадена организация за непрекъснат обмен на информация с цел взаимопомощ и подкрепа на всички нива – училища, РУО, МОН. Всички заедно реализираме предизвикателството – дистанционно и електронно обучение. В системата на ПУО цари всеобща мобилизация и въодушевление от неподозирания потенциал за обучителен процес в Internet среда.
Обучението в СУ „Отец Паисий“ върви много активно и успешно. Спазва се специално изготвеният графикът и новото седмично разписание на занятията.

За сега най – бързо и близко до учениците се оказа ползването на социалните групи. В създадените специално за on line обучението ФБ групи има модули по отделните предмети на съответната паралелката. Класовете  ползват паралелно с ФБ групите и електронния дневник, който вече е с разширени функционалностите за прикачване на всички формати файлове и за обратна връзка от учениците. Няколко класа използват паралелно и платформата на MS  Teams  и инструмента Google classroom на платформата Google  G Suit.

От вчера всички ученици и учители имат акаунти в създадената от МОН платформа еdu.mon. Предстои нейното широко внедряване в образователния процес.
Мисля, че педагогическите специалисти в СПУО дадоха пример на обществото ни за взаимопомощ и солидарност. Началника на РУО София – регион  е в непрекъсната комуникация с всички директори oт Софийска област.

Лили Минкова, директор на СУ „Отец Паисий“ – град Самоков

сн.арх. „Самоков инфо“