Супер Боровец трупа разходи и е в пълен застой

Пред съветниците по време на сесията им през април бе дадена информация за застоя на проекта Супер Боровец, който стартира преди години, но след убийството на един от основните играчи в него – банкерът Емил Кюлев, който бе разстрелян посред бял ден на столичния бул „България“, нещата съвсем замряха. Няма никакво движение по проекта, освен че се трупат разходи – докладваха на сесията на ОбС. Основните разходи били за външни услуги – 18 бона, през изтеклата година дружеството е на загуба с 81 000лв.

Основно разходите са за външни услуги, 20 хил. лв. за счетоводни и правни услуги, 18 хил. лв. за мениджмънт услуги и други.

„Както знаете, в момента таксите за свръхналичност са доста големи, поради което дружеството плаща около 2 000 лв. месечно банкови такси за съхранение на тези средства. Няма развитие в дейността по дружеството“ – каза пред съветниците счетоводител на фирмата. В Търговския регистър за повече от 4 години финансови отчети не са обявявани.

Общината остана с 25% в дружество, апортира 2 000 декара имоти и няма възможност да влияе върху процесите. Другите акционери са ГБС – 8% и Държавната агенця за инвестиции на султанат Оман.

Преди години, по време на създаване на дружеството, имаше много спорове около идеята и реализицията му. Повечето самоковци тогава прегърнаха проекта и хранеха големи надежди. Вероятно никога няма да се осъществи проектът с мащабните намерения. Влияе и заплахата на глобалното затопляне, с което е запозната всяка чуждестранна уважаваща себе си фирма. Както е знайно, то води до непредсказуеми зими и едва ли някоя голяма фирма ще рискува да инвестира в тукашна ски зона.