Ст. комисар Георги Григоров е назначен за директор на ОДМВР-София

Днес той бе представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Със заповед на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова за директор I степен на ОДМВР-София е назначен старши комисар Георги Григоров. Днес той бе представен пред ръководния състав на областната дирекция от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Старши комисар Григоров е дългогодишен служител в системата на МВР и през годините си е изградил репутацията на компетентен и изключително балансиран управленец, изтъкна гл. комисар Костов и изрази увереност, че под негово ръководство служителите ще имат възможността да разгърнат професионалния си капацитет в пълен обем.

Старши комисар Георги Григоров е започнал работа в системата на МВР през 1996г. Последователно е заемал различни длъжности в СДВР, заместник – директор на ОДМВР-Перник, директор на ОДМВР-Плевен.

Припомняме, че преди две седмици с нови ръководители се сдобиха униформените в Стара Загора, София-област и Видин. По неофициална информация кадровите промени се извършиха заради слаби резултати и ниска разкриваемост на територията на трите дирекции.

Началници Мариета Иванова, Иван Чолаков и Константин Джунински са били уведомени, а за мястото на Чолаков в Стара Загора вече беше посочен досегашният директор на пловдивската „Криминална полиция“ Николай Кирков. Само отбелязваме, че Чолаков беше уведомен за смяната му още през март тази година. Не е знайно и защо са се нагледали на Мариета Иванова – областната шефка на София. Някои предполагат, че може да е свързано с двойното убийството в Ботевград на братята от ромски произход.

На мястото й временно застана Георги Тотков, който си остана заместник на ОДМВР – София.