Студ и сняг през януари

Новата година започва със студ и прогноза за предстоящи обилни снеговалежи.

Тази сутрин в Елхово температурата падна до минус 15 – минус 16 градуса. Вече обаче се позатопли и максималните температури днес ще са от 4 до 9 – 10 градуса. За всички, които днес ще пътуват – няма да вали, напротив, ще се задържи слънчево.

Утре ще е по-ветровито, но все още няма да вали.

От сряда ще започне застудяване, възможни са и валежи. В четвъртък и петък студен север-северозападен вятър ще понижи температурите чувствително. От БАН предупреждават и за обилни снеговалежи.

По-студен януари от нормалното очакват синоптиците от НИМХ на БАН. Месецът ще започне със слънчево време. Отначало ще е студено, но бързо ще се затопли.

Към 3 януари ще се заоблачи и ще започнат валежи, които навсякъде ще преминат в сняг, а температурите ще паднат.

През периода 4 – 7 януари ще бъде променливо, ще има и превалявания, предимно от сняг.

След 10 януари се очаква отново да има условия за валежи, предимно от сняг. След слабо и краткотрайно затопляне в началото на десетдневието, температурите ще се понижават.

Около 15-ти ще е сравнително студено, но валежите временно ще спрат. След това температурите ще се повишат. Вероятност за валеж има около 17-ти.

След 20 януари по-често ще преобладава облачно време, но без съществени валежи. Температурите ще останат по-ниски от обичайните.

От Апи съобщават, че в четвъртък и петък ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили заради очакваните снеговалежи.