Спасиха паднал алпинист от Скакавишкия водопад

Вчера на обяд планински спасители от Дупница и два словашки хеликоптера спасиха пострадал алпинист в района на водопада Рилска Скакавица.
Инцидентът е станал след 13 часа, в района на водопада, където са се изчаквали група алпинисти. Единият от тях паднал и получил тежки наранявания. След подадения сигнал, петима спасители от Дупница отишли на място с моторни шейни от района на хижа „Седемте езера“, за да окажат помощ.
В акцията са се включили и два хеликоптера от Словакия, които са били ангажирани с участие в състезанието за Световната купа в Банско. Алпинистът е на 29 години, има счепена бедрена кост. Хеликоптери са осигурени от ресурса на провежданата Световна купа по ски в Банско.

Пострадалият е 29-годишен, бил приет около 15:30 в УМБАЛ „Св. Анна“-София. От болницата уточниха за медиите, че е с фрактура на бедрена кост и е стабилизиран. Хоспитализиран е в клиниката по ортопедия и травматология. Според публикации във ФБ се казва Виктор и е единственият лицензиран в България за спасяване при хиликоптерни акции.