София Филм Фест на ПЪТ в Самоков

obshtina

София Филм Фест гостува отново в Самоков

* * * 19 – 20 август 2019 * * *
* на СЦЕНАТА в туристическата градина *
(до входа на стадион „Искър“)

Входът е С В О Б О Д Е Н !

Програмата стартира на 19 август (четвъртък) в 20:30 часа с едно от най-забавните и харесвани български заглавия – „МИГРАЦИЯТА НА ПАЛАМУДА” на режисьора Людмил Тодоров. Филмът разказва за двама бащи и техните синoве, които се борят с трудния живот на село. Начините им за оцеляване са парадоксални и много комични.
„Миграцията на паламуда” прави хумористичен, но точен портрет на съвременна България. Оператор на филма е майсторът Рали Ралчев, а ролите са поверени на Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев, Владимир Зомбори, Никола Стоянов, Велко Кънев, Ицхак Финци, Гергана Стоянова.

* * *
Същата вечер 19 август (четвъртък) в 22:00 часа, продължаваме с филм, който по уникален начин съчетава мъдрост, хумор и режисьорско майсторство – „АНГЕЛСКИЯТ ДЯЛ“ на британската легенда Кен Лоуч, получил Наградата на журито в Кан преди няколко години.
Роби се промъква в родилното отделение при приятелката си Леони, за да прегърне за първи път новородения си син…
Роби се надява това, в което наистина е добър – пиенето, да промени живота му към по-добро. Той и приятелите му се отправят към Шотландските възвишения, за да поемат най-големия риск в живота си – да открият най-доброто малцово уиски в света. Дали през следващите двайсет години ще давят мъката от възможния си неуспех, или ще достигнат светлото бъдеще с „водата на живота”? Само ангелите знаят…

* * *
Последната прожекция в САМОКОВ за 2019 година е на 20 август (вторник) с начален час 21:00 – предложението към киноманите е за среща с историята на режисьора Станислав Тодоров-Роги, по сценарий на Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова и Тео Чепилов, българския филм „ДЪВКА ЗА БАЛОНЧЕТА“ с участието на Теодора Духовникова и Иван Юруков.

Калин е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание…

* * *

на СЦЕНАТА в Туристическата градина
(до входа на стадион „Искър“)!