София затваря училищата за грипна

1506454-3-surgery

Столичната регионална здравна инспекция обявява грипна епидемия на територията на София-град от понеделник, 27 януари. От Министерството на образованието съобщиха, че от 27 януари до 4 февруари, включително, поради висока заболеваемост ще бъде преустановен учебният процес във всички 273 училища в София.

Учениците ще започнат учебни занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен ден поради края на първия учебен срок.

Също от понеделник грипна епидемия ще бъде обявена и на територията на общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово. От днес грипна епидемия е обявена на територията на област Велико Търново.

Днес са отменени учебните занятия във всички училища от област Монтана, както и в 21 от област Пловдив и в 15 от област Кюстендил. Поради висока заболеваемост на учениците в 3 училища в област Бургас и в по едно училище в областите Благоевград, Враца, Габрово и Силистра също са отменени учебните занятия.

Във ФБ профила си столичният кмет Йорданка Фандъкова също повести всички подробности по грипната ваканция. Следват полюсни коментари, според част от тях ваканцията ще попречи сериозна на образователния процес, други споделят, че здравето на децата е най-важно, трети спорят дали е редно да се затровят и детските градини. Дори на този коментар има опоненти, според които това би затруднило родителите, които не разчитат на баба и дядо.