Софийска област с нов шеф. В креслото на „Витоша“ 6 сяда Николай Пехливанов

Днес правителството назначи Николай Пехливанов за областен управител на област София и освободи досега заемалата длъжността Диана Тонова, съобщи пресслужбата на МС.

Николай Пехливанов бе депутат от „Атака“ в 41-ото Народно събрание, досега беше и заместник-председател на Столичния общински съвет. Той е строителен инженер от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София и строителен предприемач. Има опит като служител в държавни компании и частни строително-инвестиционни фирми, специализирани в изграждането и управлението на жилищни сгради и ваканционни обекти. Насочва се към частния бизнес през 2004 г., като основава строително-инвестиционната си компания „ГрийнЛайф“. За периода 2004 – 2010 г. е реализирал повече от 20 строителни проекти в районите на к.к. Пампорово, Созопол и Банско.

Роден е на 5-ти март 1972г. в Бургас. Завършва средното си образование в Природо-математическата гимназия в Бургас, впоследствие получава висшето си образование в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, специалност „Промишлено и гражданско строителство“.