Смелчак от Ковачевци карал кола без номера

download (1)

Водач на нерегистриран автомобил попадна в ареста на РУ- Самоков.
Около 17 часа вчера, на бул. „Искър“, автопатрул на РУ- Самоков спрял за проверка лек автомобил „Ауди А4“ без регистрационни табели.

26- годишният водач от село Ковачевци е задържан за срок до 24 часа, след като при извършената справка се установило, че автомобилът не е регистриран по законоустановения ред. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление  по чл. 343Б, ал.1 от НК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

В рамките на изминалото денонощие от служители на районните управления в състава на ОДМВР- София са проверени общо 489 лица, поставени под задължителна домашна карантина. 10 от тях не са били открити на посочените адреси, като случаите са докладвани незабавно в съответните районни прокуратури.

При извършените проверки на 191 търговски обекта са констатирани две нарушения.

За нарушаване на въведените противоепидемични мерки е съставен един акт по Закона за здравето и са образувани две досъдебни производства

Първото досъдебно производство е образувано в РУ- Елин Пелин, след като продавач в магазин за хранителни стоки в с. Гара Елин Пелин сигнализирал в полицията, че в търговския обект е влязъл мъж от селото, който би трябвало да се намира под карантина. Служителите на реда извършили проверка, при която се потвърдило, че 65- годишният мъж се е прибрал от чужбина на 30 март и с излизането си е нарушил задължителната си изолация в домашни условия. Случаят е докладван веднага в районната прокуратура и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 355, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Досъдебно производство за аналогично престъпление е образувано и срещу 50- годишна жителка на Самоков, нарушила издаденото й предписание за домашна карантина. Вчера около обяд тя не била открита на адреса си от полицейските служители, които след бърза проверка установили, че е ходила да пазарува в магазин за хранителни стоки. Материалите по случая са докладвани незабавно в районната прокуратура и РЗИ. Жената е била на пазар за плодове и зеленчуци в квартал „Самоково“.