Синият отбор на СДС в листите на ГЕРБ-СДС

28 кандидати на СДС влязоха в предизборната битка в общите листи в коалицията ГЕРБ-СДС

За Софийска област кандидатът от СДС Юлиян Леков е на 10 позиция
Лекари, икономисти, юристи, хора от бизнеса – такъв е професионалният профил на част от кандидатите на СДС за парламентарните избори.

Лидерът на партията Румен Христов води листата в 23-ти МИР в София. Той е доктор по икономика. Бил е министър на земеделието и храните, съветник на президента Жельо Желев и главен секретар на президента Петър Стоянов, депутат в 43-тото Народно събрание и председател на парламентарна група.
Главният секретар на СДС Илия Лазаров е втори в листата на ГЕРБ-СДС в Монтана. Той е магистър по международно право и международни отношения. Бил е началник на кабинета на президента Петър Стоянов 1997-2002-ра. Владее френски, испански, английски, руски и италиански език.
Двама сини кандидати са с 3-та позиция в листите на ГЕРБ-СДС. Йордан Кръстанов е трети в листата в Пловдив-област. Той е магистър по икономика. Председател е на Управителния съвет на Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция. Собственик е на дружество за оранжерийно производство на зеленчуци. Той е единственият истински фермер, който има шансове да влезе в Народното събрание.
Трето място в листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново заема Димитър Николов. Той е икономист по образование, с магистърска степен в сферата на управление на човешките ресурси. По професия е журналист-издател. Председател е на УС на Българската асоциация на регионалните медии.

Петима кандидати на СДС са на четвърта позиция.
В Добрич под номер 4 в листата на ГЕРБ-СДС е Маргарита Калинова. Тя е лекар със специалност вътрешни болести и ендокринология. Председател е на Общинската организация на СДС-Балчик.
В Русе под номер 4 е Станимир Станчев. Той е финансист и мениджър в земеделския сектор. Втори мандат общински съветник от СДС в Русе и бивш заместник-областен управител.
В Силистра с 4 номер в листата на ГЕРБ-СДС е кандидатът на СДС инж.Петър Георгиев. Той е директор на Държавно горско стопанство – Силистра. Завършил е Висшия лесотехнически институт.
В Сливен 4-ти в листата на ГЕРБ-СДС е Пламен Крумов. Той е професионален футболист. Занимава се със семеен бизнес. Втори мандат е общински съветник в Сливен.
В Търговище 4-ти в листата на ГЕРБ-СДС е кандидатът на СДС Явор Александров. Той е лекар в МБАЛ Търговище, специалист по ортопедия и травматология.

Пета позиция СДС заема в 3 листи на коалицията. В Кюстендил пета в листата на ГЕРБ-СДС е Анелия Любенова. Тя е магистър по икономика. Работила е в сферата на образованието и здравеопазването. Областен председател е на СДС-Кюстендил.
В Ловеч пети в листата на ГЕРБ-СДС е Георги Митев. Той е лекар по дентална медицина. Завършил е Медицинска академия в София.
В Плевен пета в листата на ГЕРБ-СДС е Мариана Лазарова. Тя е лекар със специалност детски болести. Заместник-председател е на СДС.
Двама кандидати на СДС са на шести места.

Във Видин шести е Николай Николов. Той е завършил Нов български университет със специалност финанси. Председател е на Съюза на българските автомобилисти.

В Хасково шести в листата на ГЕРБ-СДС е Стефан Димитров, председател на КРИБ-Хасково, прокурист на „Неохим“ в Димитровград, радетел за водородни центрове в България.

Трима кандидати на СДС са на седми места в листите на коалицията.

Борислав Миланов е 7-ми в Благоевград. Юрист по образование. Народен представител в 43-то Народно събрание.

В Ямбол седми е Павел Додов, който има частен бизнес. Завършил е икономика на търговията, корпоративен мениджмънт и финанси.

На седма позиция в Пернишката листа е Стефан Маринов – дългогодишен футболен съдия и председател на Футболно-съдийската колегия в гр. Перник. Няколко мандата е общински съветник и председател на Общинския съвет в Земен.

Девета във Враца е Миглена Горанова, която е социален антрополог.

Десети във Варна е магистърът по електротехнологии Желез Железов, а на същата позиция в София област е Юлиян Леков – бивш областен управител на Софийска област.

Трима са кандидатите на СДС на 8-мо място.

Малина Златева в Пазарджик –юрист и общински съветник, икономистът Иван Кънев в Смолян и Веселин Данчев в Габрово – предприемач и общински съветник.

В листата в Пловдив е юристът Георги Липчев със специализации по международно право и международни отношения. Той е на 15-то място.

Петнайсти в 25 МИР –София е бившият председател на СДС Пламен Юруков, а на 14 място в софийския 23 МИР е Виктор Гусев – завършил европейски мениджмънт в Германия.

В 24 МИР в София на 24 място е хирургът Антон Койчев, председател на комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет.

В листата на Стара Загора на 20-то място е Димитър Стаматов – управител на търговско дружество, специалист по международен маркетинг.