Седем ученици от Самоков се класираха в призовите три места в областния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Наградите бяха връчени в Районната служба за противопожарна безопасност и защита на населението

Началникът на пожарната в Самоков главен инспектор Ивелина Дренска ги поздрави за успеха им и допълни, че от общо 9 призови места, 7 са на самоковчета. В конкурса са взели участие 47 деца от Софийска област. В Първа възрастова група деца от 7 до 10 години втора награда получи десетгодишната Веселина Тодорова от ОУ „Христо Максимов”, на трето място е Габриела Тоскова на 8 години от училище „Кирил и Методий”. Първата награда отива в Пирдоп. Във втората възрастова група, деца от 11 до 13 години втората награда получи Божидара Иванова от СУ „Отец Паисий”, третото място бе за Мариана Руменова от ОбУ „Неофит Рилски”. Първата награда отива в Ботевград. В третата възрастова група – ученици от 14 до 18 години абсолютен победител е училище „Отец Паисий” Самоков.

Трета награда при най-големите получи Петя Янева, втората е за Радостина Василева, а на първо място е Ивайло Димитров. Подаръците – комплекти за рисуване са осигурени от Областната дирекция по пожарна безопасност.

По време на награждаването огнеборците от Самоков рзказаха за своя труд и показаха на учениците техниката, с която работят.  Преподавател на наградените ученици от СУ „Отец Паисий“ е Лалка Чавдарова.