СДС подкрепя ГЕРБ за влизане на България в Еврозоната

 

Пред медиите председателят на СДС Румен Христов коментира предстоящите догодина избори, като заяви, че във фокуса на партията са местните избори. „Факт е, че от т.нар. партии от автентичната десница, СДС има най-много съветници – над 200 и най-много кметове. Ще търсим по-добра реализация на следващите избори. Дано успеем“ – бяха част от думите на Христов. По думите му, СДС ще излъчи своите кандидати за кметове доста преди старта на регистрацията, за да могат те да станат разпознаваеми и да изградят и представят своите екипи. Колкото до евроизборите, лидерът на партията сподели, че най-вероятно СДС ще се яви в коалиция, но разговори в тази посока все още не са водени.

СДС ще обсъди на конференцията си през ноември как да се явяват на евроизборите. „Основният ни опонент е БСП и едно е категорично сигурно – няма да се коалираме с БСП и ДПС“ – подчерта Христов.

Лидерът на СДС каза, че като партия се фокусират още от сега за самостоятелно участие в местните избори, защото ги считат за изключително важни. 

СДС има четирима кметове на областни градове, които подкрепи на предишните избори, припомни Христов. Един от тях е и кметът на Плевен, който, ако реши да се кандидатира, СДС ще подкрепи за втори мандат, уточни лидерът на партията.

Евроизборите, според Христов, са много тежки и засега СДС няма решение как ще участва в тях, но не е реалистично да участва самостоятелно.

Христов заяви още, че подкрепят ГЕРБ в действията им за влизане на България в Еврозоната.