СДС на отчетно-изборна конференция на 13 май

IMG_1014[1]

На свое заседание Националният съвет на СДС оцени резултатите от предсрочните парламентарни избори като лоши. Пред медиите бе дадено изявление и оповестено, че Реформаторският блок не успя да изпълни задачата си за обединение на дясното.

Както писа сайтът „Самоков инфо“ на заседанието бяха приети оставките на председателя и НИС на СДС. Насрочена е 22-ра редовна отчетно-изборна национална конференция на синята партия. Тя ще се проведе на 13 май в София.  Основната цел на конференцията ще бъде СДС да инициира бъдещото трайно обединение на десницата.

Зам.-председателят на Съюза на демократичните сили Румен Христов заяви, че не е оптимист за бъдещето на Реформаторския блок (РБ).

„Трябва да си направим анализите. Очевидно е, че след като не успяхме да прескочим бариерата, не сме много успешна формула“, посочи той. По думите му занапред трябва да мислят коя е сполучливата формула за явяването на следващи избори.

Румен Христов заяви пред медиите, че СДС ще търсят единение вдясно. „Формулата е само една – единение около програми. В старата автентична десница проблемите са били личностни, лидерски, защото в идеологически план различия нямаме“, поясни той.

Според Христов най-близки формации в това дясно пространство са СДС и ДСБ.

„Нека да изчакаме процесите, които ще се развиват в СДС. Най-важно за нас е какво ще ни кажат нашите членове на конференцията, в каква посока ще вървим, какво ще бъде новото ръководство, тогава вече може да говорим за мандат“ – каза той за читателите на „Самоков инфо“.