Световното планинско и екстремно кино пристига в София

.

България ще стане част от световното турне на филмите, финалисти от програмата на най-големия планинарски кинофестивали в света – Фестивала на планинския филм Banff.

23-и и 24-и февруари са дните, в които ще можем да изгледаме едни от най-добрите филми, представени на Banff Mountain Film Festival през 2015 година. Лентите, които ще пристигнат в София, са 15 на брой и ще бъдат прожектирани в Cinema City Paradise.

Начало на прожекциите – 20 часа. В двата фестивални дни ще може да видим:

„Eclipse“ („Затъмнение“) – отличен с награда за “Най-добър филм” в категорията Снежни спортове, „Затъмнение” разказва историята на фотографът Рубен Краб, който е твърдо решен да заснеме кадри на скиор на фона на слънчевото затъмнение през 2015г. в Свалбард, Норвегия. Времето обаче се влошава, указанията са оскъдни, напрежението е голямо, а скиорите просто искат да карат.

“The Search for Freedom” („В търсене на свободата“) – истории за човешката мотивация и борба за постигане на всички онези, сякаш недостижими, цели, които ни правят свободни и ни карат да се чувстваме по-живи от всякога. Вълнуващите кадри са запечатали енергията, усилията и желанието на едни от най-добрите и вдъхновяващи атлети, шампиони и легенди в областта на редица екстремни спортове като сърф, сноуборд, ски, скейтборд, колоездене и др.