Самоков в червената ковид зона

Броят на активните лица премина цифрата 300 и към вчера сутринта бяха 317. Към момента настанените в лечебни заведения са 52, 265 са на домашно лечение.

През изминалата седмица двама загубиха битката с болестта. От понеделник до тази сутрин 14 са оздравелите. Разглеждайки статистиката 30 дни назад се вижда, че кривата на заболeваемостта с коронавирус рязко започва да се покачва от началото на ноември.

Първата половина на октомври отчетеният брой на активните лица е 56, а към вчера за първата половина на ноември броят достигна 317. Карантинираните лица, които преди месец са били 26, от вчера са вече 192.

За първата половина на ноември са отчетени 184 положителни PCR теста, което говори за сериозно покачване на заболeваемостта.

За сравнение през юни, когато Самоков бе сред градовете с най-висока заболeваемост, за целия месец бяха отчетени 180 положителни случая.

Също смущаваща е цифрата на броя на хоспитализираните лица, която само за две седмици се е утроила и от 12, в момента в болница са 52 лица.

За първата половина на ноември броят на активните случаи на територията на община Самоков се е увеличил със 149, а за целия период – от 1 ноември до тази сутрин излекуваните са 30.

Черната статистика сочи, че от началото на този месец до момента битката с болестта са загубили четирима души.

От 1 ноември до момента под карантина са поставени 315 лица, а за отчетния период на 262 е изтекла карантината.