Самоковци срещу клаксоните от родилното и шума през нощта

 

Самоковци подготвят подписка срещу шума, чалгата на улиците и шума. Подписката ще бъде придружена с писмо и документите ще бъдат внесени в Общината с адрес до кмета и до съветниците. В подписката се израява недоволство от шумни и демонстративни прояви из града, клаксониране по време на изписване на бебета от родилното в болницата. Протестът е срещу празненствата в карталите в близост до циганската махала.

„Започнахме да събираме подписката в знак на протест срещу тези безобразия. Шумът в Самоков е навсякъде, вие не сте ли го чули? Не чувате и вие като тези в Общината, чалгата и пищните тържества в кварталите до махалите, клаксонирането…?“ – попитаха и нас инициаторите на подписката.

Те настояват Общински съвет и градоначалникът да внесат предложение за промяна на Наредба 1 за опазване на обществения ред. „Искаме тази Наребда да бъде като Наредбата на Столичния общински съвет. Да се забрани клаксонирането по улиците при изписване на бебета от болницата, да се налагат санкции на всички, които правят тържества из улиците на Самоков и нарушават общественото спокойствие“ – споделиха пред „Самоков инфо“ инициаторите на подписката.

Събирането на подписи продължава. Всички подробности по темата – в следващите дни.