Самоковци, останали без вода: „Плащаме за нечие безхаберие“

 

В края на миналата седмица цял предиобед в кв.“Възраждане“ нямаше вода. Реакциите не закъсняха, но си останаха само в социалните мрежи.

Самоковци се питаха защо в кв.“Възраждане“ срещу бл. 5 на наречената улица гръмко „булевард България“ „периодично се излива чиста вода, образуваща чиста река паралелно на реката с култовото име „Боклуджа“?!“, „Цял квартал отново е без вода поради нечия изключителна безотвоговорност“- написаха местни във фейсбук.

„Проявете инициатива. Съберете подписка и я изпратете чрез общината до ВиК . Така ще си стоите без вода. Хубаво е за протестната подписка да се сезират медии. Иначе ще си стоите тук, но без вода и ще плащаме за безхаберието“ – препоръчваха на самоковци приятели от други градове

„Днес обединих информация от различни части на града. Тази подписка може да бъде с по-обширни искания. Например-1. Чистотата на водата, доставена от ВиК, 2. Липсата на каквато и да било вода в много части на града. 3. Аварии, които не се отстраняват своевременно и от това има загуби на вода, предизвикани от лоша профилактика и липса на обновяване на мрежант 4. Непочистване на шахтите, което довежда до наводняване на улици, респ. имотите в по-ниската им част. Снимков материал има в групата в изобилие и подкрепя тези факти“.

„Трябва да се изпрати сигнал от няколко места, до най-високото ниво във ВиК. Разбира се и кметът, и председателят на Общинския съвет трябва да го изпратят също, ако се чувстват граждани на това село  Трябва да се настоява и за уволнения“.

„Това са хора без срам, цяла сутрин до обяд няма вода в кв. „Възраждане“, чистата вода тече по улицата, БЕЗОБРАЗИЕ“ – още един цитат от фейсбук показва реакцията на самоковци, оставени без вода часове наред.

При нас също няма вода, аз се свързах със ВиК и ми казаха, че аварията е на „Македония“.

„Има авария при пожарната, в момента сменяват тръбата, затова няма вода“ – поясни Константинова.

 

„Преди минути говорих с жена от централата на ВиК в София…и стана въпрос за това, че на циганите водата от дворните чешми им тече денонощно – и зима, и лято…“

Даден е даже и телефонният номер на шефа на ВиК София област : 0876555558 Никола Нитов…