Самоковци ограбили игумен

Двама от Самоков ограбили игумена от Кокаляне

Крадци нападнали игумена на манастира в Кокаляне скочили му в гръб и му отнели мобилния телефон и 200 лева., съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Работа по разследване на случая започнала на 24 юни тази година, когато в полицията постъпил сигнал, че около 19.15 часа игуменът на манастира в Кокаляне бил нападнат от непознати, които го съборили на земята, нанесли му удари по тялото, отнели мобилния му телефон и 200 лв. и избягали.

По случая е образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия самоличността на извършителите била установена. След броени дни Трайчо Асенов /36г./ и Божидар Илиев ./34г./ , двамата от Самоков, били задържани в районното управление с полицейски мерки до 24 часа.

Мъжете са криминално проявени и осъждани за кражби. Те обаче са реабилитирани и няма да ги съдят за рецидив.Ако бъдат признати за виновни ще получат между 3 и 10 години решетка .

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, на Трайчо Асенов  и Божидар Илиев били повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 198 от НК и наложени мерки за неотклонение „задържане под стража за срок до 72 часа“.