Самоковските  полицаи разбиха  наркооранжерия в Белчин, иззеха 300 корена канабис

Служителите на сектор „Криминална полиция“ в Самоков разкриха наркооранжерия за отглеждане и обработка на канабис в землището на село Белчин, на 4км. от селото в гориста местност.

Това стана след спецакция, провела се дни наред,  след упорит труд  от полицейските служители докато установят производителите – коментират запознати.

На място вчера са  задържани  двама мъже на средна възраст. По неофициална информация единия мъж е местен жител на село Белчин, а другият е от Самоков.

Открити и иззети са 300 корена канабис, засадени в пластмасови саксии в различен стадий на растеж от помещения/парници, оборудвани със системи за отопление, поливане, вентилиране и всички пособи за отглеждането му.

Акцията е проведена под надзор на прокурор от Районна прокуратура -Самоков

Иззето е цялото оборудване за отглеждане на дрогата – климатични системи, съоръжения за контрол на температурата и влажността на въздуха в помещенията, системите за напояване, колектори и др.

Извършени са редица сериозни процесуалноследствени действия и претърсвания на различни адреси но към момента нестава ясно какво е открито.  Двамата мъже са задържани в ареста на РУ-Самоков за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

.