Самоковските биатлонисти участваха в официалното закриване на сезона

 

Клубът по ски биатлон от Сапарева баня е със 17 купи

Българската федерация по биатлон вчера 13219964_615440875273309_1384224732_nзакри сезона. На официалната церемония присъства и министърът на спорта Красен Кралев. Събитието уважи и кметът на Сапарева баня Калин Гелев, които връчи купите на най младите биатлонисти от Сапарева баня

Българската федерация по биатлон награди най-добрите състезатели на церемонията в Музея на спорта, с която официално беше закрит сезон 2015/2016. Официални гости на събитието бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, президентът на БФ Биатлон Екатерина Дафовска секретарят на БФ-Биатлон Сивков и представители на спонсорите на федерацията. На закриването присъстваха и състезателите от клуба по ски биатлон „Рилски спортист“с треньори Марияна Вучова и Деница Иванова.

“Биатлонът е най-успешният зимен български спорт“, заяви министър Красен Кралев. „Резултатите на спортистите от последния сезон и начинът, по който се работи в БФ Биатлон, ме карат да смятам, че ще имаме поводи за радост и на предстоящите Зимни олимпийски игри през 2018 г.“, добави той.

Владимир Илиев от клуб Аякс (Троян) спечели Купа България за този сезон, а след него останаха Михаил Клечеров (Банско) и Антон Синапов (НСА). Тримата получиха своите награди от министър Красен Кралев. При жените Купа България взе Стефани Попова (НСА), втора е Дафинка Коева (Банско), а трета Даниела Кадева (Банско). Те бяха наградени от Екатерина Дафовска. Най много призови места и купи грабнаха сапаревобанци.Клуба се оглавява от председателят и треньор Райко Пенев .Най добри резултати -17 купи  получиха биатлонистите от клуба -17 деца.

„За федерацията този сезон беше успешен. Най-добрите ни мъже успяха да постигнат добри резултати, а младите като Антон Синапов направиха пробив в Световната купа. Пожелавам на всички през следващия сезон, който е предолимпийски да спечелят максимален брой квоти при мъжете и при жените“, заяви Дафовска.

БФБиатлон връчи и парични премии на Владимир Илиев-1 850лв., Красимир Анев-750лв., Емилия Йорданова-750лв. и Десислава Стоянова70лв., които завършиха на пето място в смесената щафета от европейското първенство по биатлон в Тюмен (Русия). Премия получи и националният селекционер Николай Захаров.

Дафовска връчи почетни плакети на Красен Кралев, Белчо Горанов и на спонсорите. Почетен беше и дългогодишният състезател, треньор и съдия Васил Василковски, който тази година ще навърши 80 години.

Националните отбори на България за мъже и жени от днес започват подготовка за новия сезон.