Самоковската аеробика с най-много награди

Треньорът Калоян Калоянов и възпитаничките му  вчера получиха престижни отличия от Българска асоциация „Спорт за учащи“ /БАСУ/. Наградите връчи съветникът на министъра на спорта проф. Даниела Дашева – Емил Костадинов.

По традиция тези отличия се дават на ученици, треньори, учители, деятели и училища за активно участие и високи резултати в ученическия спорт. Развълнувани от наградите и церемонията в „Пресклуб България“ бяха възпитаниците на Калоян Калоянов: Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова, Ангел Казаков, Симона Благоева и Светлина Велинова, както и Дарина Пашова (ГПЧЕ „Проф. Д-р Асен Златаров”, Хасково) и Стефани Атанасова (НТГ Пловдив) за спечелените от тях сребърни и бронзови медали при смесените двойки, тройките, групите и отборно. Залата се оказа тясна за всички носители на отличията, за дошлите да ги аплодират техни приятели и родители.

Наградата бе признание за големите усилия и отличните резултати и много медали от миналогодишните участия на самоковската аеробика в надпревари, както и в Световните ученически игри, които се проведоха в Трабзон, Турция.

Припомняме, че отборът тогава спечели 5 медала от Световната гимназиада. Кризисната ситуация в Турция през миналата година не попречи на представителите ни по спортна аеробика да завоюват 5 медала на състезанието – три сребърни и два бронзови.

При тройките Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова и Ангел Казаков завоюваха сребърен медал.

Гаврилова и Казаков добавиха още едно сребро при смесените двойки, а заедно със Синтия-Мари Ангелова, Дарина Пашова и Симона Благоева грабнаха сребро и в категория групи.

При девойки индивидуално Дарина Пашова спечели още един бронзов медал. „Щастливи сме, че сме удостоени с тези отличия, спомняте си, че миналата година беше много силна за аеробиката от Самоков. Усилията на състезателите от клуба бяха много големи и се увенчаха с успехи. С Диана сме доволни от представянето им“ – сподели пред сайта „Самоков инфо“ треньорът Калоян Калоянов.

„Изключително сме благодарни на треньорите, радват ни постиженията на отбора. Много труд в залата за тренировка, много усилия, много подготовка…Благодарим също на председателя на Клуба по аеробика – Самоков, Светлана Атанасова, без чиято помощ участията в състезания не биха били възможни“ – споделиха в социалните мрежи родители на момичетата.

Голямата награда за високи резултати на световни ученически първенства отиде в Средно училище „Св. Климент Охридски“ (Ловеч) за второто място от шампионата на планетата по футбол, който се проведе във Франция. Отличието получиха капитанът на отбора Тихомир Костов, директорът на училището Валери Христов, треньорите Евгени Колев и Ивайло Станев.

За първа година БАСУ връчи още една награда – за млад учител с високи постижения в ученическите игри, който заслужи Методи Миланов от Първа езикова гимназия в град Варна.

Десислава Стоянова17202744_10154250256770404_4648347800919034356_n