Самоковки в надпреварата на световно по аеробика

Състезатели от 5 континента ще спорят за медалите на десетото юбилейно изданиe на Plovdiv Cup Aerobics Open.
546 състезатели от 21 държави ще вземат участие в превърналия се вече в един от най-големите турнири по спортна аеробика в света. Той ще се проведе от 25 до 27 октомври в Пловдив, в Палата 6 на Международния панаир.

Българският национален отбор за мъже и жени ще участва в пълния си  състав- Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова, Тихомир Баротев и Ивелина Лукаки. Най-големите им конкуренти ще са отборите на Румъния, Русия, както и силния в последните години тим на Украйна. Сребърните медалисти от Европейското първенство и Европейските игри в категория „Групи“ ще спорят за титлата с Украйна и Филипини.

В надпреварата при юношите и девойките ще се повтори битката от Европейското първенство – идват най – добрите – Русия, Великобритания,  Унгария, Украйна, Турция, Румъния.

Върховно жури на състезанието ще бъде Кристина Казентини (Италия), която е Председател на Техническата комисия по спортна аеробика към Европейската федерация по гимнастика (UEG).

Официалното откриване на състезанието е на 25 октомври (петък) от 17:00 часа, като след това започват първите квалификации. Те ще продължат през целия ден на 26 октомври (събота). В неделя 27 октомври са финалите на всички възрастови групи и категории.  Вход – свободен.

сн. архив