Самоковец и райовец хванаха с наркотици

Водач и спътниците му са задържани от служители на РУ- Самоков във връзка с наркотични вещества.
Около 16.30 часа на 31 август служители на РУ- Самоков извършили проверка на лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от 21- годишен самоковец и двама пътници- 18- годишен от с. Райово и 20- годишен от София. В хода на проверката по- младият пътник е предал доброволно на полицейските служители найлоново пликче с около 2 грама суха тревиста маса, реагираща на марихуана.

Служителите на реда тествали водача с техническо средство за употреба на наркотични и упойващи вещества, при което уредът отчел положителен резултат за наличие на тетрахидроканабинол. Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК, както и бързо производство по чл. 343Б, ал.3 от НК. Уведомена е Районна прокуратура в Самоков.

 

Служители на РУ- Самоков задържаха неправоспособен водач.
Около 4 часа тази сутрин на ул. „Преспа“ автопатрул на РУ- Самоков извършил проверка на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от Ф.А. от казанлъшкото село Бузовград. От извършената справка се установило, че 22- годишният шофьор не притежава СУМПС и има влязло в сила наказателно постановление за същото деяние. Нарушителят е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.2 от