Росен Бързанов – кандидат за кмет на Говедарци от Коалиция ВМРО-СДС

72868981_1124390304616390_3913769840170500096_n

На стратовата права на кандидатите за кметове на села застава един от най-младите в Самоковско Росен Бързанов. Фамилията му подсказва, че е от село Говедарци, родът му е известен с това, че е основател на селото. Росен е потомък на Георги Бързан, който в годините 1052-56 г. е дошъл със семейството си и построил първата селска къща в Говедарци. Росен е горд с предците си, а най-възрастният Стойне Бързанов, казва, че всички от рода се характеризират с най-важните човешки качества – трудолюбие и висок морал.

Росен Бързанов е кандидат за кмет на село Говедарци от Местна коалиция ВМРО – СДС. 

Живее в Говедарци и се занимава с частен бизнес в сферата на търговията. Завършил е в Професионална техническа гимназия „Н. Вапцаров“, „Електронно-изчислителна техника“, завършил е множество професионални курсове, сред които за превоз на товари и пътници на територията на България и държавите от Европейския съюз. Работил е и в една от най-известните туроператорски фирми, владее английски говоримо, както и технически английски език.

В момента, освен че работи, следва в Техническия университет в София. Работил е известно време и в Англия. За пръв път влиза в политиката. „С цел да помогна на село Говедарци. Има много възможности да се подобри животът на хората от Говедарци, за да живеят по-добре. Знаете, че е наричано „Малката Швейцария“, може да се развие селският туризъм, но трябва да се подобри инфраструктурата и да се изгради пречиствателна станция. Хората в село Говедарци са отговорни и искат да има селски туризъм на високо ново, да се използват природните дадености на селото, но и да се запази екологията и природата. Необходимо е да започне залесяване около Говедарци, за да се възстанови горският масив от сечите. Имам идеи за създаване на екопътеки, маршрути за пешеходен туризъм, велотурове за модерния в съвремието ни – велотуризъм. Много млади хора от България и Европа идват в Говедарци като туристи, но има и много гости на Искровете с интерес към спорта“ – споделя Росен Бързанов.

За себе си казва, че е диалогичен, а 93-годишният Стойне Бързанов допълва, че това също е по наследство. „Ние от Бързановия род сме отворени и предприемчиви, общителни и готови да помагаме на другите“.

„Младите хора трябва да бъдат по-активни, а не само в социалните мрежи да хулят и мърморят. Мога да бъда полезен на селото и да работя с всички, които споделят моята цел за развитие на Говедарци“ – казва още Росен.

Апелът му е към всички, които отиват в природата да я пазят чиста и да не я замърсяват с отпадъци. „Родителите на децата трябва да ги възпитават в любов към природата. Не да се чисти в кампании, а да се пази чисто“ – допълва Росен Бързанов. Той е почитател и на българския фолклор, интересът към него идва от баща му, който е музикант, тромпетист, и е част от група на автентичен фолклор.

Росен Бързанов обича приключенията и най-смелите му мечти са свързани с неговото хоби – автомобилите. Познат и в Говерадци, и в Самоковско и с възможностите му за работа с озвучителна техника. „Имам усет към техниката“ – казва Росен Бързанов. Удава му се и реставрацията на ретроавтомобили, участвал е в ралита и автосъстезания. Към днешна дата основното обаче е работата в семейната фирма, в която помагат майка му, баща му и неговият брат.

„Много съм развълнувана от участието на Росен в политиката и му пожелавам успех. Росен е добър син и съм щастлива, че предпочете Говедарци пред възможността да живее и работи в Англия. Възпитан е в трудолюбие“ – сподели майка му Росица Бързанова, която преди години правеше най-вкусните курбани за родовите срещи на Бързанови.

Десислава Стоянова

Купуването и продаването на гласове е престъпление!